Wat heb ik intens genoten van de drie daagse opleiding die ik heb mogen volgen via Q$Profile. Een prachtige, mooie en pure manier om je kennis ter verrijken.

De opleiding werd gegeven op een woonark in Aalsmeer. Naast dat ik overdag op de woonark vertoefde, sliep ik ook twee nachten op een woonark, maar dan in degene die er naast lag; helemaal in mijn eentje. Het zijn drie bijzondere dagen geweest.

De leerstof werd met zo veel passie en kennis overgedragen, aangevuld met leuke ervaringen. Nu had ik de mazzel dat ik drie hele leuke en interessante dames als medecursisten had. Iedereen bracht zijn eigen ervaringen mee de opleiding in en dat maakte de hele ervaring nog intenser en mooier.
Naast dat ik een hoop geleerd heb van Roy en Theo, heb ik ook enorm veel geleerd van de andere drie dames. We hebben gelachen, gehuild en genoten. En voor ons alle drie was deze opleiding, de EQ i, een aanvulling op onze DISC en onze eigen coaching skills.

Ik heb de opleidingsdagen als heel intensief ervaren.  Je duikt echt drie dagen vol in de leerstof, maar ik kan het iedereen aanbevelen.  Daarnaast is het echt een aanrader om ook op een woonark te blijven overnachten. Verder word je als cursist enorm verwend met lekker eten en drinken.
Ook heb ik het heerlijk gevonden om even alleen bezig te zijn met de leerstof, de cursisten, met mezelf en de stilte en rust van het water. De uren en dagen zijn voorbijgevlogen.

Na een cursusdag van 8:30 uur tot 21:00 uur kwam ik aan het einde van de dag bij in mijn slaapwoonark, waar ik helemaal alleen was. Echt, als ik iets aan kan raden is het om jezelf zo af en toe een paar dagen op een woonark te gunnen. Even stilstaan en niet altijd maar vol gas te blijven gaan. Vooral in dat laatste, blijkt ook uit mijn profiel, ben ik heel erg goed in en dat is eigenlijk niks nieuws voor mij.

Uit mijn profiel blijkt dat ik 24/7 aansta; mijn hoofd stopt nooit met denken en malen. Dromen over, denken aan, oplossingen zoeken voor, uitdenken van nieuwe ideeën en ga zomaar door. En om dan in één keer stil te staan, gewoon op de noodrem trappen, dat was even wennen. Dit is mij gelukt met een beetje hulp van Roy.
Ik heb geleerd om mijn hoofd leeg te maken door alles op papier te schrijven; alle gekke, leuke ideeën en hersenspinsels. Dit heb ik nodig, omdat anders mijn hoofd niet tot stilstand komt. Het gaat me nog wel even wat tijd kosten om ervoor te zorgen dat mijn hoofd ook in de nacht rust gaat vinden. En ik denk dat het ook nog wat tijd vergt, voordat het effect van het leegschrijven duidelijk wordt, maar ik merk nu al dat ik minder vaak wakker word.  Ik heb nog wel altijd de drang om alles ’s nachts meteen te willen opschrijven en te willen uitwerken, omdat ik gewoon bang ben dat ik het de volgende ochtend anders weer vergeten ben.

Aankomende week ga ik mijn examen doen en dan ben ik ook EQ i gespecialiseerd.
Meer weten over wat EQ i voor jou kan betekenen of over de woonarken van Q4profile? Laat het me maar weten, ik vertel je er graag alles over en deel graag de contactgegevens van Q4Profile.

Silvia Bos