Coaching

Bewegen is de rode leidraad in mijn coachsessies. Door letterlijk los te komen van het patroon waar je als bedrijf of individu vastzit, moet je bewegen. Door het in beweging brengen van lichaam en geest kom je los en bevrijd je jezelf van het net waar je in gevangen zit. Laat de frisse wind door je brein waaien en laat je lichaam voelen wat er allemaal mogelijk is.

Verder geloof ik in de kwaliteiten van ieder mens. Deze wil ik graag benadrukken en meer naar voren laten komen, want waarom zouden wij de focus leggen op onze zwaktes?  Wanneer je als mens je kwaliteiten kan inzetten, word je gelukkiger en ben je productiever. En niet iedereen kent zijn eigen kwaliteiten, maar ik help je graag bij het ontdekken van jouw kwaliteiten, want dat jij die hebt, dat weet ik zeker.

Bij het coachen maak ik veelvoudig gebruik van de DISC methode om verschillende voorkeurs communicatiestijlen in kaart te brengen. Door voor jezelf duidelijk te hebben op welke manier jij communiceert en hoe de mensen in jouw omgeving communiceren, word je bewuster van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Tegelijk krijg je een beeld van hoe jouw communicatiestijl overkomt bij verschillende mensen.  Communiceren is echt een vak apart en vele vervelende situaties op de werkvloer en in de privésfeer kunnen voorkomen worden door jouw boodschap goed te formuleren.

Combinatie coach- en beweegsessies
Door mijn jarenlange ervaringen als coach in het bedrijfs- en sportwereld heb ik de voordelen gezien van coachen op persoonlijk vlak in combinatie met bewegen. Traditionele praat(coach)sessies zijn zeker waardevol en nodig, maar je verhoogt het rendement door het element bewegen eraan toe te voegen. 

 

Voorkomen van een burn out en een bore out

Verder is het belangrijk om te weten waar jij energie van krijgt en waarvan niet. Energievreters zijn de balansverstoorders in je leven. Als je weet welke dat zijn, kan je er rekening mee houden. Hetzelfde geldt voor werk waarin je niet voldoende uitgedaagd wordt (bore out) daar kun je ook uitgeput en moe van raken.

Focus leggen op kwaliteiten
Iedereen heeft kwaliteiten, maar niet iedereen benut deze optimaal.  Het is voor jou belangrijk om jouw kwaliteiten te kennen en optimaal te benutten. Je kunt hiermee een burn-out en bore -out of voorkomen en je zit beter in je vel. 

 

Kijk rustig rond op mijn website en neem ook zeker even een kijkje bij mijn bio en bij de tools die ik inzet.  En mochten je vragen hebben, of wil je gewoon vrijblijvend kennismaken, stuur een email en dan zien wij elkaar snel.