Als je alles altijd op dezelfde manier doet, dan krijg je wat je altijd al had! Maar is dat ook wat jij wil? Leef jij het leven dat jij voor ogen had, heb je de baan en/of relatie waarvan je altijd gedroomd hebt? Mocht je niet meteen volmondig JA antwoorden op bovenstaande vragen, dan is het de hoogste tijd om een afspraak met mij te maken, zodat ik jou kan helpen de juiste richting in jouw leven te vinden.

Ik heb genoeg mensen ontmoet die graag wilden veranderen, maar niet nu. Maar NU is juist het beste moment en niet na je vakantie of volgende maand. De geveugelde uitspraak ‘Van uitstel komt afstel’, is er niet voor niks. Ik denk zelf dat onze hersenen deze uitspraak als lijfspreuk gebruiken, want jouw hersenen zijn gek op het idee van veranderen, maar deze ideeën in de praktijk brengen dat is weer een ander verhaal. En daarom is iets anders gaan doen dan wat je nu doet, heel lastig, want je hersenen werken niet bepaald mee.

Veranderen is lastig

Dingen in je leven anders doen, vraagt heel veel van jouw doorzettingsvermogen, want veranderen is spannend en misschien zelfs wel een beetje eng. En dat spannende en dat enge dat zijn precies de onderdelen van een veranderproces die jouw hersenen helemaal niet zien zitten. Je kan het zien alsof je hersenen op de rem staan van jouw ontwikkeling. De vraag is of deze onbewuste reactie van de hersenen goed is voor jou. Ik denk het niet. Deze rem op jouw ontwikkeling belet jou om maximaal gebruik te maken van jouw potentieel. Daarom wil ik als coach graag samen met jou kijken welke pad het beste bij jou past. Ik stimuleer jou om nieuwe dingen te gaan onderzoeken en uit te proberen, zodat jij nog meer gaat schitterende en uitblinken in de zaken waar je al heel erg goed in bent.

Geloof in jouw eigen kwaliteiten

Als coach laat ik jou in je waarde en leg je geen dingen op. Ik geloof in de kracht van de focus leggen op jouw sterke punten en het benadrukken van jouw kwaliteiten. Daarnaast gaan wij samen op onderzoek uit om de dingen te vinden en te benoemen waar jij energie van krijgt en die jou sterker maken. En ik help je niet alleen bij het inzicht krijgen in je sterke punten, maar ik laat je ook zien hoe jij jouw kracht kan toepassen in je dagelijks leven en wat of wie je daarvoor nodig hebt.
Hoe mooi is het wanneer je aan het einde van het coachtraject gaat doen wat je het liefste doet, je beter gebruikt maakt van jouw kwaliteiten en je ook nog veel meer energie overhoudt om nog meer leuke dingen te doen?

Een tool die ik vaak gebruik in mijn coachtrajecten is de DISC analyse. De DISC analyse geeft aan waar jouw communicatievoorkeuren liggen en tegelijk maakt het inzichtelijk waar de knelpunten liggen op bijvoorbeeld werkgebied. Aan de hand van deze analyse kunnen we samen aan de slag gaan om te kijken hoe je daar verandering in kan aanbrengen.

Er zit zoveel moois in jou! Het is de hoogste tijd om daar zelf meer van te gaan genieten en de wereld om je heen ervan mee te laten genieten.

Pak de telefoon, bel of app naar 06 11765030 en plan vandaag nog een afspraak met mij in. Een email sturen naar info@sholtkampcoaching.nl kan natuurlijk ook.

Tot snel!

Warme groet,
Silvia Bos