Coaching doormiddel van DISC

Persoonlijke Ontwikkeling voor Particulieren

Met een disc analyse kan ik je persoonlijke stijlpatronen vergelijken met de werk stijlpatronen. Hierdoor kan ik zien waar je energie op weg “lekt”.

Bij deze analyse kan je dus zien waar je van nature heel goed in bent, maar ook welk gedrag je laat zien op je werk. Als deze veel van elkaar verschillen zal je werk je veel energie kosten.

Door goed naar je disc te kijken is het mogelijk om een burn-out te voorkomen, maar kan je ook helpen als je al een burn-out hebt om eens goed te kijken hoe het zover is gekomen. En nog belangrijker, hoe kun je dit de volgende keer voorkomen.

Als je in je werk en in privé kunt doen waar je energie van krijgt, kun je meer verzetten in minder tijd, zal je beter in de vel zitten en positiever in het leven staan.

Wat is een DISC Analyse?

De Persoonlijke Stijl Analyse geeft inzicht in de verschillen tussen mensen, maar vooral inzicht in jezelf. Wat is je natuurlijke manier van doen? Hoe ga je om met bepaalde situaties onder druk? Wat is jouw stijl van communiceren? Wat zijn jouw onbewuste drijfveren? Uitgangspunt is het DISC model met vier fundamentele temperamenten. Het beschrijft je natuurlijke gedragstijl en geeft handvatten om prettiger te werken, te leven en om te gaan met anderen.

Elk pakket bevat:

✓ Een basis DISC profile analyse

✓ Persoonlijke omschrijving van je stijlpatronen

✓ Persoonlijke groeimogelijkheden

✓ Persoonlijke communicatiestijlen

✓ Persoonlijke stijlpatroon op je werkomgeving

Vier Fundamentale Temperamenten

Het D temperament is direct en taakgericht. Woorden die passen bij het D temperament zijn; direct, overtuigend, avontuur, gedreven, resultaat- en prestatiegericht, hoog tempo en leidingnemend

Het I temperament is direct en mensgericht. Woorden die passen bij het I temperament zijn; inspirerend, hartelijk, gezellig, enthousiast, gericht op contact, sociaal, charmant, prater, impulsief en verbaal sterk.

Het S temperament is indirect en mensgericht. Woorden die passen bij het S temperament zijn;  betrokken, vriendelijk, oprecht, luisteren, attent, teamspeler, routine, gesloten en houdt van harmonie.

Het C temperament is indirect en taakgericht. Woorden die passen bij het C temperament zijn; precies, geduldig, feiten, details, analyseren, denker, observator, gesloten en houdt van privacy.

Trajecten op maat op aanvraag.
Uiteraard is het na elk pakket mogelijk om door te gaan met de coach momenten voor een duurzaam effect.

* Alle prijzen zijn excl. 21% BTW